Forum PSKO - Forum dyskusyjne Strona Główna PSKO - Forum dyskusyjne
Forum Polonii Bułgarskiej
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Grilowana czuszka w oliwie z koprem i czosnkiem POMOCY

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PSKO - Forum dyskusyjne Strona Główna -> Polonia Bułgarska
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
atomek
Gość






PostWysłany: Pią 19:39, 14 Wrz 2012    Temat postu: Grilowana czuszka w oliwie z koprem i czosnkiem POMOCY

Potrzebuję przepis. Z góry dziękuję.
Powrót do góry
atomek
Gość






PostWysłany: Czw 11:19, 20 Wrz 2012    Temat postu: Papryka ostra czuszka marynowana

czy ktoś zna przepis na tą papryczkę? jest super, dostałem kiedyś słoik i zakochałem się w tym smaku. Wiem że była to ostra papryka zwana czuszką w oliwie z dodatkiem niewielkiej ilości ostu, czosnku z dużą ilością kopru. Wcześnie papryka była grillowana. Przejrzałem już chyba cały internet w poszukiwaniu przepisu ale bez skutku. Poyślałem że może ktoś z Was zna przepis lub zna kogoś kto oże znać. Niestety mieszkam nie mieszkam w Bułgarii tylko w Skandynawii, więc pomyślałem że poszukam pomocy na tym forum. Dziękuję z góry i pozdrawiam
Powrót do góry
Aga
*****



Dołączył: 27 Mar 2007
Posty: 138
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 76 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 11:33, 22 Wrz 2012    Temat postu: przepis

Przepis bułgarski na ostrą czuszkę grilowaną - w marynacie.

2 kg czuszek
500 ml octu (pół litra) 6 %
1 litr wody
100 gr soli
50 gr cukru
100 ml oliwy (najlepiej z oliwek)
4 pęczki koperku
2 główki czosnku

Czuszki umyć, skrócić trochę ogonki i lekko grillować.
Wodę, ocet, sól i cukier zagotować. Do ciepłej (nie gorącej) marynaty włożyć czuszki na 5 minut. Następnie wyjąć je i układć w 1 litrowych słoikach – rząd czuszek, rząd drobno posiekanego koperku i czosnku. Zalać wystygniętą marynatą. Zamknąć szczelnie czystymi wieczkami. Przechowywać w chłodnym miejscu.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
atomek
Gość






PostWysłany: Czw 22:00, 04 Paź 2012    Temat postu: Dzięki bardzo!!!

Dzięki za przepis! Cieszę się bardzo że mi podałaś. Pozdrawiam.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PSKO - Forum dyskusyjne Strona Główna -> Polonia Bułgarska Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Regulamin